Omdat het Watersportverbond zich ook bezig houdt met belangenbehartiging, en dat een belangrijke taak is om op termijn de watersport goed op de kaart te zetten en mede zorg te dragen dat er voldoende faciliteiten zijn en blijven, is het zeker een vraag waar het geld is gebleven.
Het Watersportverbond is een vereniging van ongeveer 350 aangesloten Watersportvereniginngen. Die aangesloten watersportverenigingen hebben bij elkaar zo'n 100.000 leden, en per lid wordt (door hun eigen watersportvereniging) ongeveer € 17,= per jaar afgedragen.
Dat maakt dat er buiten subsidies ongeveer € 1.700.000,= beschikbaar is voor de activiteiten van het verbond, waaronder belangenbehartiging.
Zuur is het dan om te lezen dat het tekort volledig voor rekening komt van de topsport (Olympische en andere wedstrijden). Iets waar de meeste verenigingen toch al niet veel mee ophebben, en waardoor al veel verenigingen het Watersportverbond de rug hebben toegekeerd.
En dat is zeker niet in het belang van de watersport.
Is het een overweging om de belangenbehartiging neer te leggen bij SRN?
SRN coordineert al jaren de besteding van subsidies van de overheid, en is gesprekspartner bij het ontwikkelen van plannen. Als orgaan in het leven geroepen door o.m. Watersportverbond, ANWB en KNMC zou je zeggen dat het een perfecte speerpuntorganisatie is voor een goede belangenbehartiging, maar ook voor een de ontwikkeling van een haalbare strategische visie die de watersport in Nederland een goede plaats op de economische en sociale landkaart zet.
We zijn benieuwd naar reacties!